زعفران گلخانه اي به روش آيروپونيك

آموزش تخصصی | پرورش گیاهان و آبزیان | زعفران گلخانه ای به روش آیروپونیک (هوا کشت)
مدت دوره:
32.00 ساعت
تعداد جلسات:
3 جلسه
روزهای برگزاری:
تعیین نشده
زمان برگزاری:
تعیین نشده

تاریخ پایان ثبت نام: 1403/10/09 - 23:00

تاریخ شروع کلاس: 1403/09/13
تاریخ پایان کلاس: 1403/10/16
قیمت دوره: 3,000,000 تومان

زعفران گران قیمت ترین گیاه دارویی و نیز گیاه ملی و استراتژیکی کشور می باشد. به دلیل نیاز پایین این گونه گیاهی به آب و وجود آب و هوای مناسب و ساختار کشت آسان این گیاه بیش از پیش مورد توجه تولیدکنندگان قرار گرفته است و زعفران را به گیاه جایگزین مناسب تبدیل کرده است. کشت گلخانه ای زعفران با توجه به شرایط اقلیمی کشور و مصرف حداقلی آب و تولید بالا در واحد سطح این روش را به روشی پرسود با هزینه اولیه پایین و اشتغال زا تبدیل کرده است . لذا این ضرروت ایجاب می شود که افراد علاقمند را با دید بازتر و علمی تر به این سمت سوق دهیم.

  1. اهداف برگزاري دوره/ كارگاه:
  • آموزش تولید علمی و تخصصی کشت ایروپونیک
  • تربیت نیروی متخصص برای کشت زعفران طبقاتی
  • آموزش تخصصی نحوه کشت زعفران و ساختار تولید آن
  • آموزش روش های گلخانه ای برای کاهش مصرف آب

سابقه برگزاري دوره در داخل يا خارج از كشور:

با توجه به مشکل کمبود آب در کشور، کشت زعفران گلخانه ای به روش آیروپونیک در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است

همچنین در کشورهایی مانند: امارات متحده عربی، اسلواکی، اسپانیا این آموزش ها در قالب پروژه انجام گرفته است.

  1. توانايي‌هاي مورد انتظار فراگيران در پايان دوره/ كارگاه:
  • آﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ اﺻﻮل زراﻋﺖ، ﺑﺮداﺷﺖ، ﻓﺮآوري، ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي و ﻓﺮوش ﮔﯿﺎه زﻋﻔﺮان.
  • آﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ اﺻﻮل ﺑﻬﺪاﺷﺖ و اﯾﻤﻨﯽ ﮐﺸﺎورزان و ﮐﺎرﮔﺮان.
  •  
  1. زمينه‌ هاي اشتغال زايي دوره/ كارگاه:

هنرجو پس از گذراندن دوره موجود می‌تواند هم بصورت مستقل و هم  به صورت مشارکتی در شرکت‌های کشاورزی در زمینه‌ تولید زعفران گلخانه ای به روش هواکشت مشغول به فعالیت شود

§  اﻫﺪاف ﺗﻮﺳﻌﻪ ﮐﺸﺖ زﻋﻔﺮان

§  ارزش ﻏﺬاﯾﯽ و داروﯾﯽ زﻋﻔﺮان

§  ﺗﺎرﯾﺨﭽﻪ ﮐﺎﺷﺖ زﻋﻔﺮان

§  ﺟﺎﯾﮕﺎه اﻗﺘﺼﺎدي زﻋﻔﺮان

§  زﻋﻔﺮان و ﮐﺸﺎورزي ﭘﺎﯾﺪار

§  ﻣﺸﺨﺼﺎت ﮔﯿﺎه ﺷﻨﺎﺳﯽ زﻋﻔﺮان

§  آب و ﻫﻮاي ﻣﻨﺎﺳﺐ و ﻧﯿﺎزﻫﺎي اﮐﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﺮاﺣﻞ زﻧﺪﮔﯽ زﻋﻔﺮان

§  دوره ﺑﯿﺪاري و ﺧﻮاب ﮔﯿﺎه زﻋﻔﺮان

§  ﻧﯿﺎز دﻣﺎﯾﯽ، رﻃﻮﺑﺖ و ﺷﺪت و ﻃﻮل ﻣﺪت روﺷﻨﺎﯾﯽ

§  وارﯾﺘﻪﻫﺎ و اﮐﻮﺗﯿﭗﻫﺎي زﻋﻔﺮان

§  ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﻓﯿﺘﻮﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ زﻋﻔﺮان

§  ﻓﺮآﯾﻨﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﺰاﯾﺎي ﮐﺸﺖ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﯿﺰان ﻋﻤﻠﮑﺮد زﻋﻔﺮان

§  ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻠﻞ ﮐﺎﻫﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد زﻋﻔﺮان

§  زمین مناسب برای زﻋﻔﺮان

§  مشخصات پیاز  زﻋﻔﺮان سالم برای کاشت

§  زمان کاشت زعفران

§  ضد عفونی پیاز زعفران قبل از کاشت

§  نحوه کاشت، تراکم و عمق کاشت زعفران

§  کشت ارگانیک زعفران

§  کشت ارگانیک  زﻋﻔﺮان

§  چگونگی کاشت زﻋﻔﺮان در گلدان

§  زمان و نحوه آبیاری زعفران

§  کوددهی و تغذیه صحیح زعفران (تاثیر میزان مصرف کود دامی و شیمیایی)

§  مبارزه متداول با آفات، بیماری‌های زعفران

§  مبارزه ارگانیک با علف‌های‌هرز زعفران

§  تناوب زراعی

§  سله شکنی و وجین علف‌های هرز

§  تاثیر سن مزرعه، وزن بنه بر عملکرد کلاله زعفران

§  برداشت زعفران

§  زمان گلدهی

¡     زمان و نحوه چیدن گل زعفران

¡   نحوه جابجایی و حمل و نقل گل زعفران

سرفصل: ﺗﺠﺎرت زﻋﻔﺮان

§  اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎي داﺧﻠﯽ و ﺟﻬﺎﻧﯽ ﺗﻮﻟﯿﺪ زﻋﻔﺮان

§  ﻣﯿﺰان ﻣﺠﺎز ﺑﺎﻗﯿﻤﺎﻧﺪه ﺳﻤﻮم در زﻋﻔﺮان

§  ﻣﻮارد و ﻧﺤﻮه ﻣﺼﺮف در داﺧﻞ و ﺧﺎرج ﮐﺸﻮر

§  ﺑﺎزارﯾﺎﺑﯽ و ﺻﺎدرات ﻣﺤﺼﻮل زﻋﻔﺮان

§  ﺑﺴﺘﻪﺑﻨﺪي ﺑﺮ اﺳﺎس ﺗﻘﺎﺿﺎي ﺑﺎزار ﻫﺪف

§  ﻗﻮاﻧﯿﻦ، ﻣﺠﻮزﻫﺎي ﻻزم و ﺗﻨﻈﯿﻢ اﻇﻬﺎرﻧﺎﻣﻪ ﮐﺎﻻي ﺻﺎدراﺗﯽ

 

    برای این کلاس نظری ثبت نشده است.

کلیه حقوق متعلق به جهاد دانشگاهی است. نقل مطالب با ذکر منبع مجاز است. قدرت گرفته از نما (نرم افزار مدیریت آموزش)