مبانی هنرهای تجسمی (فرم) دکوراسیون و طراحی داخلیB

هنر | دکوراسیون و طراحی داخلی | ترم اول دکوراسیون داخلی
مدت دوره:
30.00 ساعت
تعداد جلسات:
10 جلسه
روزهای برگزاری:
شنبه
زمان برگزاری:
09:00 الی 12:00

تاریخ پایان ثبت نام: 1403/04/22 - 0:00

تاریخ شروع کلاس: 1403/04/23
تاریخ پایان کلاس: 1403/06/31
قیمت دوره: 1,400,000 تومان

فرم ، یک واژه باز (از نظر گستره معنایی)، کلی، نسبی و دارای مراتب است، لذا برای درک دقیق مفهوم آن و نیز منظور از بکار بردن آن می بایستی موارد زیر را در نظر گرفت تا با توجه به منظر و موضع خاص بکارگیری این واژه کلیدی در درک آن دچار خطا و ابهام و سوء تاویل نگردید:

اول:

 فرم در مقوله هنر، متضمن زیبایی محسوس و قابل درک ساختار اثر هنری نیز می باشد.

دوم:

 یکی از مراتب فرم در هنر، نوع و گونه آثار است . هر مقوله از هنر خود دارای فرمی خاص می باشد ، مانند فرم ادبی، موسیقیایی، تجسمی و غیره.

سوم:

فرم ، تجلی وحدت کامل عوامل تشکیل دهنده اثر هنری می باشد که شامل : موضوع ، محتوا، ماده و فرم می باشد. علاوه بر این فرم به طور خاص بر روابط درونی و ساختار زیبایی شناختی حسی –ادراکی کلیت اثر هنری ( یا فرم آن به طور عام ) دلالت دارد.

چهارم :

 فرم اگر چه شکل را نیز در برمی گیرد ولی محدود به آن نیست. فرم یک مفهوم کلی است در صورتی که شکل ، جزئی بوده و بواسطه برخورد خطوط خارجی یک شیء یا اجزای آن با محیط پیرامون تشخیص داده می شود. رنگ نیز جدای از فرم نیست و این دو عامل یعنی شکل و رنگ در واقع بخشی از فرم می باشند.

پنجم:

مرتبه مهم فرم یک اثر هنری ، کیفیت ویژه ترکیب بندی یا کمپوزیسیون عناصر تشکیل دهنده آن است. این مرتبه به لحاظ بررسی زیبایی شناختی ساختار آثار هنری دارای اهمیت ویژه ای است .

فرم را می‌توان زبان فضا دانست؛در واقع مثصود طراح توسط فرم بیان می شود . به همین دلیل فرم دارای اهمیت ویژه‌ای در آفرینش فضا است. اهمیت فرم را می‌توان در دوره معاصر جست‌وجو کرد .از زمان جدایی دو هنر نقاشی و مجسمه‌سازی از معماری، معماران برای ایجاد نوعی استقلال، به فرم اهمیت دادند، اما این مطلب گویای این نیست که فرم در معماری گذشته دارای اهمیت نبوده ، در واقع دنیای درونی و خاص هر فرد تا ابراز نگردد از طرف مخاطبان مورد نقد قرار نمی‌گیرد ، این ابراز را می‌توان در معماری، تحت عنوان فرم بیان کرد که اتصالی درونی را بین ناظر و فضا به وجود می‌آورد .

خلق فرم صرفاً به واسطه ی دارا بودن زیبایی و جلوه ی بصری ، فرم مطلوب تلقی نمی شود و بایستی چگونگی عملکرد  آن از جنبه های گوناگون ، در حضور سایر عناصر پروژه ی طراحی ارزیابی شود.

در این کلاس، به طورکلی هنرجو به فراگیری زبان و ساختارهای زیبایی شناختی و کارکردهای فرم در فضا که شامل عناصر بصری، کیفیت بصری، ترکیب بندی های بصری، آنالیز فرمیک فضای داخلی و عملکردی مفاهیم پایه ای فرم می پردازد.

  • آموزش عناصر بصری (نقطه، خط، سطح، حجم و بافت)
  • آموزش کیفیات بصری (تعادل، تقارن، تناسب، هارمونی و...)
  • آشنایی با ترکیب بندی های بصری (کمپوزیسیون های دو بعدی و سه بعدی)
  • آنالیز فرمیک فضاهای داخلی
  • عملکردی کردن مفاهیم پایه ای فرم

    برای این کلاس نظری ثبت نشده است.

کلیه حقوق متعلق به جهاد دانشگاهی است. نقل مطالب با ذکر منبع مجاز است. قدرت گرفته از نما (نرم افزار مدیریت آموزش)